Din kundvagn
Inga produkter ligger i kundvagnen.
Pris: 0kr
Innehåll
Din kundvagn är tom!
Sök produkt
Produkter
produkt

Naissance du jour

Tebogo Monnakgotla - Composer in residence

Tebogo Monnakgotla
Composer in residence 2007-2009 at the Swedish Radio

Naissance du jour är ett liveporträtt av kompositören Tebogo Monnakgotla, radions egen tonsättare i P2 2007-2009. Nu lanseras de verk Sveriges Radio beställde och spelade in både före och under hennes tid som huskompositör, i en limiterad upplaga för den fysiska marknaden. Av de fem spåren är fyra radions beställningsverk, det femte är beställt av Norrlandsmusiken. Alla verk är uruppföranden, liveinspelningar gjorda av och tidigare sända i Sveriges Radio.

Tebogo Monnakgotla är född och uppvuxen i Uppsala. Som tioåring började hon spela cello vid musikskolan och 1994 började hon studera cellospel och komposition vid Musikhögskolan i Piteå. Efter det följde studier vid Kungliga Musikhögskolorna i Stockholm och Haag. Lärare under hennes studier har varit Jan Sandström, Karolina Eiriksdottir, Louis Andriessen, Lars-Erik Rosell, Pär Lindgren, Lars Ekström och Bent Sörensen.

Tebogo Monnakgotla har komponerat närmare ett fyrtiotal verk, varav merparten för orkester och kammarensemble. Förra månaden uruppfördes light years away Supernova! av Kungliga filharmonikerna i Stockholms konserthus, verket fick ett fantastiskt mottagande av kritikerkåren.
Och tidigare i höstas var det stor succé med dansföreställningen, I hit the ground running, som turnerade i Sverige och Sydafrika där den fick ett fantastiskt genomslag, såväl medialt som publikmässigt.

Tebogo Monnakgotla har en förkärlek för att arbeta med poesi och inre bildspråk i sitt komponerande vilket lett till samarbeten med ett flertal poeter, bland andra svensk-kinesiska Li Li, vars dikt I björkars språk i hennes händer förvandlades till det prisade verket Bambu i Björkars språk. Ett beställningsverk av Sveriges Radio som gav Tebogo Monnakgotla internationellt genombrott när det 2006 vann pris i European Broadcasting Unions tävling, Rostrum. Året efter vinsten utnämndes hon till radions hustonsättare och kom att samarbeta med P2, Berwaldhallen, Sveriges Radios Symfoniorkester och Radiokören.

 

Innehåll:

1. Naissance du Jour II
2. Le dormeur du val
3. Toys (or The wonderful world of Clara)

4-7. Bambu i björkars språk
I björkars språk
Cikadorna
Drömmen
Vision

8. Naissance du Jour

 


Innehåller: 1 CD
Utgivningsår: 2013
Speltid: 74 min

 

Lager:
Art.nr: 7469
Tillverkare: SR Records
Vikt: 78 gram

Kopiera koden i rutan och klistra in i din blogg för att skapa en länk till den här sidan.

<a href="http://www.sverigesradiobutiken.se/naissance-du-jour/544-0">Naissance du jour</a>
Copyright © Sveriges Radio AB / Programförsäljningen