Din kundvagn
Inga produkter ligger i kundvagnen.
Pris: 0kr
Innehåll
Din kundvagn är tom!
Sök produkt
Produkter
produkt

Kråkguld - Röster från Naturmorgon

Bok

Det ligger i själva programidén att det ska höras att de som arbetar med Naturmorgon känner starkt för det de berättar om. Och stor förtjusning gör sig bäst i direktsändning. Att i efterhand försöka återskapa samma känslor utan att de klingar falskt gränsar till det omöjliga.

/Mats Ottosson

Naturmorgon i Sveriges Radio P1 har sedan hösten 1990 gjort terränggående direktsändningar från det levande livet. När andra finns i studior springer Naturmorgon till skogs, eller till fjälls, eller till havs. I evig jakt på det oförutsedda. Under åren har programmet rapporterat från svensk natur, men också från städer, liksom från världen och skapat en unik kontakt med hundratusentals lyssnare lördagsmorgnar året runt. Boken Kråkguld tar ett famntag på 25 år av Naturmorgon.

Titeln anspelar på det älskade fasta inslaget Kråkvinklar. I dessa gör medarbetare betraktelser om smått och stort i världen vi lever i, ofta med ett privat filosofiskt anslag, i boken presenteras ett digert urval guldvinklar.

Lasse Willén, som varit med som programledare sedan start, berättar personligt om Naturmorgons historia men placerar också programmet i ett perspektiv av natur i svensk radio.

Författaren Mats Ottosson tittar utifrån på ett program som han summerar: Redaktionen töjer i högre grad än andra på gränserna för vad som antas vara tekniskt möjligt och praktiskt genomförbart. Inte minst är Kråkguld en vackert illustrerad naturbok.

BONUS 6 CD med inslag från Naturmorgon

 

Redaktör:  Lars Nylin
Omslagsfoto:
Nick Trehearne / Alamy
Formgivare: Matilda Blomberg Gysing
Förlag: Sveriges Radio
Språk: Svenska
Utgiven: 2015
Innehåller: 1 bok, 139 sidor + 6 cd

Lager:
Art.nr: 7473
Vikt: 490 gram

Kopiera koden i rutan och klistra in i din blogg för att skapa en länk till den här sidan.

<a href="http://www.sverigesradiobutiken.se/krakguld-roster-fran-naturmorgon/552-0">Kråkguld - Röster från Naturmorgon</a>
Copyright © Sveriges Radio AB / Programförsäljningen